واگذاری زمین رایگان به این افراد از طرف دولت | شرایط ثبت نام زمین رایگان دور جدید اعلام شد
در ادامه جزئیات جدید از دریافت زمین رایگان دولتی را بخوانید.
عباسی با تاکید بر لزوم پژوهش محوری از سوی دانشگاهیان و نخبگان آموزشی اضافه کرد: پیوند صنعت و دانشگاه برای توسعه و پیشرفت کشور ضرورت دارد.
استاندار گیلان با اشاره به اهمیت ارتباط گیری صنعت و دانشگاه افزود: تربیت نیروی ماهر برای صنعت در اولویت دانشگاهها قرار گیرد.
استاندار گیلان با بیان پیوند حلقههای صنعت و دانشگاه به گره گشایی مشکلات در حوزه تولید میانجامد، گفت: امکانات دانشگاهها برای مهارت اندوزی دانشجویان بروز رسانی شود.
عباسی با بیان اینکه شرکتها و صنایع به کارگاه آموزشی تبدیل شوند، اضافه کرد: فرایند توسعه و پیشرفت با پیوند صنعت و دانشگاه رقم میخورد.
وی با تاکید بر لزوم میدانی کردن حل مسائل واحدهای دانش بنیان افزود: ارتباط صنعت و دانشگاه فقط با تشکیل جلسه محقق نمیشود و این جلسات بیشتر جنبه مساله محوری دارد و دانشجویان و صنعت آموزان در مرحله علم آموزی باید به صورت میدانی وارد کارزار شوند.
استاندار گیلان از احیای ۳۵۰ واحد تولیدی، صنعتی و کشاورزی در این استان خبر داد و اضافه کرد: به واحدهایی که در راستای طرح توسعه گام بر میدارد زمین رایگان اختصاص داده میشود.
عباسی با اشاره به شرایط مطلوب صنایع و تولیدات گیلان بیان کرد: نبض اقتصاد دانش بنیان گیلان باید منظم بزند.
وی با بیان اینکه به جوانان ایده پرداز در حوزه دانش بنیان زمین رایگان داده شود، افزود: برای گسترش طرحهای دانش بنیان باید به جوانان میدان داد.
استاندار گیلان با اشاره به راه اندازی راه آهن رشت به کاسپین بیان کرد: زیرساختهای ترانزیتی در حوزه تولید و اقتصاد در گیلان فراهم شده است.
عباسی با اشاره به سنگ اندازی و مانع تراشی برخی نمایندگان گیلان در حوزه صنعت اضافه کرد: کارخانجات پوشش به تلی از خاکستر تبدیل شده بود که با تلاشهای شهید جمهور احیا شد.
به گفته وی ۴۳۶ عرصه برای سرمایه گذاری در گیلان شناسایی شده و بیش از ۲۰۰ مجوز بی نام در این استان صادر شده است.
بر اساس بند «ح» تبصره ۱۱ قانون بودجه سال ۱۴۰۲، به منظور حمایت از خانواده و تحقق جوانی جمعیت، وزارت راه و شهرسازی مکلف بود در سال ۱۴۰۲ یک قطعه زمین یا واحد مسکونی به صورت رایگان در قالب شرایط مندرج در قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت به خانوادههای دارای چهار فرزند و بیشتر زیر بیست سال اختصاص دهد. این طرح در دو زیرمجموعه ابلاغ شده است؛ یکی مربوط به خانوادههای دارای سه فرزند است که فرزند سوم آنها بعد از ۲۴ آبان ۱۴۰۰ صاحب فرزند سوم یا بیشتر شده اند و قانون بعدی هم که سال گذشته مصوب شده، شامل خانوادههای دارای چهار فرزند زیر ۲۰ سال است.
براساس این گزارش هنوز بسیاری از خانواده ها نمی دانند که این اراضی را چگونه و از چه طریقی دریافت کنند و یا حتی از نحوه ثبتنام این اراضی چندان مطلع نیستند که در همین رابطه ارسلان مالکی مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن در گفت وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان با بیان اینکه متقاضیان دارای ۴ فرزند زیر بیست سال، برای نام نویسی به سامانه جامع طرحهای حمایتی مسکن به نشانی saman.mrud.ir مراجعه کنند، گفت: جوانی جمعیت ضرورتی بود که از ابتدای دهه ۹۰ مورد تاکید مقام معظم رهبری بوده که در همین راستا دولت ابزار این ضرورت مهیا شد.
وی واگذاری زمین رایگان به مشمولان را یکی از ابزارهای تشویقی در اجرای قانون جوانی جمعیت عنوان کرد و گفت: برای ایجاد تحولات چشمگیر در کشور نیاز به جمعیت جوان داریم و جمعیت جوان در هر کشور موجبات و مقدمات پیشرفت آن کشور را به ارمغان آورده و ضامن قدرت و اقتدار آن کشور است.
مالکی با اشاره به اینکه تحولات جمعیتی در دنیای پیرامونی ما اثرگذار است و بر نظام اجتماعی و اقتصادی ما تاثیر دارد، بیان کرد: دولتهای گذشته از این امر غافل بودند و در گذشته کمتر به این موضوع پرداخته شد. دولت سیزدهم نگاهی که به آینده و امنیت کشور دارد این طرح را با جدیت مورد پیگیری قرار داد و به عنوان یک برنامه اساسی و اولویت پیش برد.
معاون وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه یکی از موضوعات این طرح واگذاری زمین به خانوادههای مشمول است، بیان کرد: در ابتدای ابلاغ این قانون، مقدمات اجرای آن مهیا نبود اما با ارادهای که در دولت بود و پیگیری وزارت راه و شهرسازی خوشبختانه تا پایان سال گذشته ۷۰ هزار مشمول واجد شرایط این طرح، زمینهای خود را دریافت کردند.
مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن برآورد ارزش متوسط این زمینها را حداقل ۷۰ هزار میلیارد تومان است گفت: علاوه بر اینکه مکانیابی، تصویب در کارگروههای تخصصی و عملیات آمادهسازی این اراضی برای دولت هزینههایی را به همراه داشته اما ما در وزارت راه و شهرسازی با اعتقاد قلبی و به عنوان یک تکلیف و نه صرفا یک وظیفه دنبال کردیم تا همه مشمولان این قانون زمین رایگان دریافت کنند.
ارسلان مالکی از طرح نهضت ملی مسکن به عنوان طرح بزرگ دیگر دولت سیزدهم برای حل مشکل مسکن در کشور نام برد و تصریح کرد: در این طرح اقدامات بزرگ و بیسابقهای صورت گرفته است. در طرح نهضت ملی مسکن بالغ بر ۴۵ هزار هکتار یعنی چیزی بیش از ۶ برابر طرح مسکن مهر زمین تامین شده و بیش از ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار واحد مسکن در کشور در حال اجراست.
براساس این گزارش ارزش ریالی این اراضی برای بسیاری خانواده همچنان جای سوال است که در این زمینه هم تقی رضایی، معاون املاک حقوقی سازمان ملی زمین و مسکن در مورد شرایط واگذاری زمینهای قانون جوانی جمعیت به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: طبق قانون ماده ۴، قطعات زمینها در شهرهای کمتر از ۵۰۰ هزار نفر واگذار میشود. نرخ باروری این شهرها باید طبق قانون باشد که در این زمینه سازمان ملی زمین و مسکن شرایط عادلانهای را فراهم کرده و معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه وشهرسازی طبق نامهای که ابلاغ کرد قیمت زمین را مشخص کرده است.
او درباره قیمت زمینها اضافه کرد: طبق بخشنامه ابلاغشده، ارزش اراضی در نظر گرفته شده برای خانوادههای مشمول طرح جوانی جمعیت یک میلیارد و ۱۷۲ میلیون تومان است که در صورت بالا بودن ارزش زمین از قیمت تعیین شده، به صورت مشاعی به دو یا سه خانواده واگذار میشود.
رضایی همچنین توضیح داد: صرفا هزینههای آمادهسازی از جمله تحصیل، جدولسازی و آسفالت از متقاضیان دریافت میشود و افراد بعد از دو سال تنفس در مدت زمان هشت سال به صورت اقساطی این هزینهها را پرداخت میکنند.
شرایط دریافت زمین رایگان
براساس این گزارش تاکنون طبق اعلام دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی نزدیک به ۷۴ هزار و ۶۵۸ قطعه زمین به مشمولان طرح جوانی جمعیت در سراسر کشور تخصیص و واگذار شده است و با واگذاری ۶۰۰ قطعه دیگر در استان فارس این عدد به ۷۵ هزار و ۲۵۸ قطعه خواهد رسید.
بیشترین واگذاری زمین در ۳ استان یزد، خراسان جنوبی و هرمزگان بوده است و طبق تفکیک استانی تخصیص و واگذاری زمین به مشمولان طرح جوانی جمعیت شامل ۹ هزار و ۳۱۵ قطعه در یزد، ۶ هزار و ۷۷۱ قطعه در خراسان جنوبی، ۶ هزار و ۴۰۰ قطعه در هرمزگان، ۶ هزار و ۱۱۸ قطعه خراسان رضوی، سههزار و ۵۷۶ قطعه در خوزستان، سههزار و ۴۱۶ قطعه در کرمان جنوب، سههزار و ۱۰۲ قطعه در کرمانشاه، سههزار و ۱۰۰ قطعه در تهران، ۲ هزار و ۳۸۷ قطعه در بوشهر، ۲ هزار و ۳۵۴ قطعه در کهگیلویه و بویراحمد و ۲ هزار و ۲۷۸ قطعه در کرمان است.
همچنین، ۲ هزار و ۱۴۸ قطعه زمین در اصفهان، ۲ هزار و ۷۲ قطعه در البرز، یکهزار و ۹۸۴ قطعه در قم، یکهزار و ۸۹۰ قطعه در چهارمحال و بختیاری، یکهزار و ۸۱۵ قطعه در لارستان، یکهزار و ۷۵۲ قطعه در آذربایجان شرقی، یکهزار و ۳۹۱ قطعه در مرکزی، یکهزار و ۲۹۸ قطعه در همدان، یکهزار و ۲۸۱ قطعه در قزوین، یکهزار و هشت قطعه در سیستان و بلوچستان و ۹۵۱ قطعه در ایلام زمین به مشمولان طرح جوانی جمعیت اختصاص یافته است. در استان فارس نیز یکهزار و ۹۴۷ قطعه واگذار شده و به زودی ۶۰۰ قطعه دیگر نیز واگذار خواهد شد.
در استان گلستان ۷۵۷ قطعه زمین، سمنان ۷۵۴ قطعه، اردبیل ۶۲۱ قطعه، آذربایجان غربی ۵۸۸ قطعه، شاهرود ۵۸۲ قطعه، مازندران ۵۲۳ قطعه، ایرانشهر ۵۱۱ قطعه، کردستان ۴۵۵ قطعه، زنجان ۴۰۳ قطعه، لرستان ۴۰۳ قطعه و خراسان شمالی ۲۲۷ قطعه زمین به مشمولان طرح جوانی جمعیت تخصص و واگذار شد.
گفتنی است طبق اعلام وزارت راه و شهرسازی واگذاری زمین به مشمولان طرح جوانی جمعیت در این وزارتخانه تا پایان دولت همزمان با اجرای طرح نهضت ملی مسکن تداوم دارد.
زمین رایگانسازمان منابع طبیعی در قالب طرح نهضت ملی مسکن همکاری خوبی داشتهاند.واگذاری زمین در کشور علاوه بر نهضت ملی مسکن در طرح جوانی جمعیت نیز اجرا میشود. به گفته مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن، ارزش زمینهای واگذار شده به مردم در قالب جوانی جمعیت ۷۰ هزار میلیارد تومان است و از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون در قالب طرح نهضت ملی مسکن به ۷۰ هزار متقاضی اختصاص یافته است.
واگذاری زمین رایگان در قالب نهضت ملی مسکن
نوسازی بافت فرسوده نیز بخشی از برنامه نهضت ملی مسکن است که در این برنامه، مسکن بهصورت خودمالکی ساخته میشود. در این برنامه صاحبان مسکن فرسوده با دریافت تسهیلات نهضت ملی مسکن میتوانند واحد خود را نوسازی و واحدهای جدید بسازند. طرح کلید به کلید نیز بخشی از این برنامه است که بر اساس آن کسانی که تمایل دارند میتوانند با واگذاری واحد فرسوده خود، یک واحد نوساز دریافت کنند.
تاکنون یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحد مسکن ناپایدار در بافتهای فرسوده کشور شناسایی شده است.
در خصوص پیشرفت نوسازی در قالب نهضت ملی مسکن، محمد آیینی معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: تا امروز در دولت سیزدهم تعداد پروانههایی که برای بافتهای فرسوده صادر شده بیش از ۲۲۶ هزار فقره بوده که تا پایان سال به ۲۴۰ هزار واحد خواهد رسید. همچنین تاکنون ۸۰ هزار واحد از آنها به بهرهبرداری رسیده و ۵۷ هزار واحد نیز به مردم واگذار شده است.
آیینی خاطرنشان کرد: ۱۵ درصد از برنامه نهضت ملی مسکن در بافتهای فرسوده دیده شده است که درصد تحقق این بخش به بالای ۶۰ درصد رسیده و یکی از بخشهای پیشران نهضت ملی مسکن محسوب میشود.
وی با اشاره به ارائه مشوق به مالکان بافتهای فرسوده گفت: شورای عالی معماری و شهرسازی اجازه داد که ساختمانها دارای درب اضافی، پارکینگ مزاحم و پارکینگ روباز باشند و در جاهایی که این امکان میسر نیست، مقرر شد در جای دیگر برایشان جبران شود. مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران اضافه کرد: همچنین مقرر شد تراس و بالکن در بافتهای فرسوده بهعنوان تراکم محسوب نشود که همین نکته ساده بسیاری از موانع و مشکلات را برطرف کرد.
وی ادامه داد: مهمتر از همه اینها، با شرایط خاصی اجازه داده میشود که طبقهای اضافی در ساختمان ساخته شود تا کار اقتصادی شود، همچنین در برخی ساختمانها با احتساب معبر و غیره، ساخت ۲ طبقه اضافه اجازه داده میشود.
وی اظهار داشت: قانونگذار اجازه داد در جاهایی که دولت زمین یا واحد مسکونی داشته باشد، آن زمین یا مسکن با ۴۰ درصد تخفیف در اختیار مردم قرار بگیرد.
معاون وزیر راه و شهرسازی بیان داشت: در کشور حدود ۷۰۰ شهر دارای بافت فرسوده مصوب هستند و تا امروز نزدیک به ۳۵۰ شهر این مصوبه را اجرایی کردهاند. با این حال، هر کجا بسته ۱۹بندی یاد شده اجرایی شده است، شاهد جهش در موضوع نوسازی هستیم.
دولت در اقدامی جذاب به اهدای زمین رایگان به برخی از خانوارها کرده است. دریافت زمین رایگان دارای شرایط خاص می باشد. برای اطلاع از شرایط دریافت زمین رایگان تا انتهای خبر با ما همراه باشید.
ثبت نام مسکن ملی در بازه های زمانی معین و از طریق سامانه www.tem.mrud.ir قابل انجام است.
متقاضیان شرکت در این طرح باید شرایط ثبت نام را داشته باشند و مدارک هویتی خود و افراد تحت تکفل خود را در این سامانه در زمان مقرر ثبت کنند. به این منظور متقاضیان با ورود به سامانه طرح اقدام ملی مسکن می توانند درخواست خود را ثبت کنند.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران فارس گفت: از ۱۴هزار متقاضی جامعه ایثارگری فارس برای دریافت زمین در طرح نهضت ملی مسکن تا کنون تنها به سه هزار و ۷۰۰ نفر واگذار شده و این طولانی شدن زمان شایسته خدمت به جامعه ایثارگری استان نیست.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران فارس گفت: از ۱۴هزار متقاضی جامعه ایثارگری فارس برای دریافت زمین در طرح نهضت ملی مسکن تا کنون تنها به سه هزار و ۷۰۰ نفر واگذار شده و این طولانی شدن زمان شایسته خدمت به جامعه ایثارگری استان نیست.
سردار ابراهیم بیانی یکشنبه در نشست با مدیران رسانههای فارس، بیان کرد: طی ۲ سال گدشته ۱۸ هزار و ۵۰۰ نفر از جامعه ایثارگری فارس متقاضی دریافت مسکن شدند که باید به این آمار افرادی که با داشتن شرایط لازم اما تا کنون مراجعه نکردهاند را هم افزود.
وی ادامه داد: با بررسی فرم ج این متقاضیان،۱۴ هزار نفر که دارای فرم ج سبز بودند به اداره کل راه و شهرسازی لارستان و استان فارس معرفی شدند و مقرر شد تا پایان ۱۴۰۲ ، با واگذاری زمین این آمار را به صفر برسد.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران فارس افزود: از ۱۴ هزار نفر متقاضی دارای شرایط، ۱۳ هزار و ۵۰۰ نفر به راه و شهرسازی استان و بقیه را به ادارهکل لارستان معرفی شدند، اما تا کنون در مجموع تنها زمین به سه هزار و ۷۰۰ نفر واگذار شده که از این شمار نیز بخشی از آن ابهام دارد.
بیانی اضافه کرد: تاکنون از سوی ادارهکل راهوشهرسازی استان فارس به سه هزار و ۵۷۵ نفر و از سوی اداره کل راه و شهرسازی لارستان به ۱۲۸ نفر واگذاری قطعی زمین انجام شده است.
وی گفت: از مجموع ۲ هزار و ۱۷۹ زمین واگذار شده به متقاضیان جامعه ایثارگری شیراز، ۷۷۰تنها به نفر در میانرود واگذاری قطعی زمین انجام شده و برای بقیه متقاضیان در کمیل آباد تعیین شده که هنوز موقعیت دقیق و حدود اربعه آن نیز مشخص نیست.
بیانی اظهار کرد: انتظار است پس از مشخص کردن موقعیت زمین و حدود اربعه آن، در زمره واگذاری قطعی به شمار آید.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران اذعان کرد: از سه هزار و ۵۷۵ قطعه زمین واگذار شده از سوی اداره کل راه و شهرسازی فارس، تا کنون به یکهزار و ۱۳۸ نفر به صورت انفرادی زمین دریافت کرده اند و به صورت تجمیعی واگذار شده که هنوز با ابهاماتی مواجه است.
سردار ابراهیم بیانی یکشنبه در نشست با مدیران رسانههای فارس، بیان کرد: طی ۲ سال گدشته ۱۸ هزار و ۵۰۰ نفر از جامعه ایثارگری فارس متقاضی دریافت مسکن شدند که باید به این آمار افرادی که با داشتن شرایط لازم اما تا کنون مراجعه نکردهاند را هم افزود.
با بررسی فرم ج این متقاضیان،۱۴ هزار نفر که دارای فرم ج سبز بودند به اداره کل راه و شهرسازی لارستان و استان فارس معرفی شدند و مقرر شد تا پایان ۱۴۰۲ ، با واگذاری زمین رایگان این آمار را به صفر برسد.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران فارس افزود: از ۱۴ هزار نفر متقاضی دارای شرایط، ۱۳ هزار و ۵۰۰ نفر به راه و شهرسازی استان و بقیه را به ادارهکل لارستان معرفی شدند، اما تا کنون در مجموع تنها زمین به سه هزار و ۷۰۰ نفر واگذار شده که از این شمار نیز بخشی از آن ابهام دارد.
بیانی اضافه کرد: تاکنون از سوی ادارهکل راهوشهرسازی استان فارس به سه هزار و ۵۷۵ نفر و از سوی اداره کل راه و شهرسازی لارستان به ۱۲۸ نفر واگذاری قطعی زمین انجام شده است.
وی گفت: از مجموع ۲ هزار و ۱۷۹ زمین واگذار شده به متقاضیان جامعه ایثارگری شیراز، ۷۷۰تنها به نفر در میانرود واگذاری قطعی زمین انجام شده و برای بقیه متقاضیان در کمیل آباد تعیین شده که هنوز موقعیت دقیق و حدود اربعه آن نیز مشخص نیست.
بیانی اظهار کرد: انتظار است پس از مشخص کردن موقعیت زمین و حدود اربعه آن، در زمره واگذاری قطعی به شمار آید.
منبع: خبرجو۲۴